“Hozd magad csúcsformába!”


„Hozd magad csúcsformába!”

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Sportágakat népszerűsítő rendezvények támogatása” című pályázati felhívásra a Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Mernyei Tagiskolája pályázatot nyújtott be.

Az NTP-SR-16 pályázati kategória kódú, EMET-2016-229089 azonosító számon nyilvántartásba vett „Hozd magad csúcsformába!” című pályázatunk az oktatásért felelős miniszter döntése alapján  600 000 Ft összegű, 100%-os támogatásban részesült.

A projekt kezdési dátuma: 2017. május 26.

                Befejező dátuma: 2017. május 26.

 

Az iskola tanulói számára szervezett sportágválasztó program célja a gyerekek érdeklődésének és igényének felkeltése az egészséges életmód, a mozgás és a sportok iránt. A pályázati kiírás kötelező elemei:

 

  1. Egészségügyi vizsgálatok
  2. Egészségmegőrzéssel, egészséges táplálkozással kapcsolatos tanácsadások
  3. A köznevelésben tanulók, mint célcsoport aktív bevonása, a sportágak kipróbálási lehetőségének biztosítása.

 

Egyéb kiegészítő tevékenység:

 

  1. Sportról, sportágakról szóló, népszerűsítő művészeti kiállítás a gyerekek munkáiból álló plakát, vagy fotó, vagy tárgy kiállítása.

 

Partnereink: védőnők, Magyar Vöröskereszt Somogy megyei Szervezete, egészségneveléssel foglalkozó kollégák, résztvevő sportegyesületek, SZMK, TS Produkció