Pályaválasztási tanácsadó 2016


Kedves Tanulók!
Tisztelt Szülők!
Tisztelt Pedagógusok!

Az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ kiadvánnyal segíti az általános iskolai tanulmányokat befejező diákok továbbtanulását. Pályaválasztási tájékoztató a somogyi középiskolák továbbtanulási kínálatát mutatja be, ezzel kívánunk segítséget nyújtani szülőknek, tanulóknak a középfokú intézmény választásához. Az összeállított segédanyagban ismertetjük a felvételi eljárás menetét, ütemezését, a fontosabb jogszabályokat.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy az új törvényi szabályozásokhoz illeszkedően átalakult a továbbtanulás menete, így kérjük, figyelmesen tanulmányozzák kiadványunkat!

A pályaválasztás előtt álló diákok döntése meghatározó jelentőségű, ezért fontos, hogy minden információ a rendelkezésükre álljon. Javasoljuk, hogy rendszeresen tájékozódjanak a középiskolák honlapjairól is, melyek elérhetőségeit is megtalálják az összeállított segédanyagban.

Szeretnénk jelezni, hogy azok a tanulók, akik egyetlen általuk megjelölt intézménybe sem nyertek felvételt, fellebbezésüket Stickel Péter, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kaposvár Megyeközponti Tankerülete címzéssel bármelyik, a felvételt elutasító intézmény igazgatójának benyújthatják.

Segíti a megfelelő középiskola kiválasztását, ha a végzős diákok részt vesznek az intézmények nyílt napjain: a személyes benyomások, a diákokkal, tanárokkal való találkozások, a tanórai részvételi lehetőségek Bízom abban, hogy a pályaválasztási tájékoztató összeállításunk segítségükre lesz abban, hogy minden tanuló az érdeklődésének és igényének megfelelő középfokú intézményben folytassa sikeres tanulmányait!

 

Kaposvár, 2015. november 9.

 

Tisztelettel: Dr. Kis Szilvia
mb. főosztályvezető
Oktatási Hivatal
Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ

 

A kiadvány az alábbi linkre kattintva tölthető le:

Somogy Megyei Pályaválasztási Tanácsadó

 

_